Akevittsjokolade til jul!

Akevittganasj

IMPONÉR

En hvilken som helst svigermor vil bli gledelig overveldet av denne kryddrete rakkerern. Den kan serveres som dessert eller som tillegg til avec`en etter en fortreffelig middag, men bør serveres før man inntar for mye av det gode på drikkevarefronten. Det eneste som kreves er litt tålmod og dedikasjon.

Dette er akkurat slik de lager den på Cielo Sjokolademakeri og de er stolte av å dele denne oppskriften med deg.

Hvis du har en vekt som er nøyaktig per 0,1 g er det optimalt til mengden som står under, hvis ikke kan du dobble oppskriften eller eventuellt tripple den – hey, mer av det gode! Det går jo garantert med!

DU TRENGER

  • 200 g Fløte
  • 410 g Melkesjokoladepellets
  • 205 g Smeltet Melkesjokolade (ca 45 grader før bruk)
  • 85 g Glukose ( dette får du kjøpt på Meny)
  • 120g Akevitt (f.eks Tronhjems Aquavit)
  • 18 g Karve
  • 1 g Stjerneanis
  • 0,3 g Nellik
  • 0,3 g Fenikkel
  • 0,3 g Salt
  • 50 g Smør
  • 500 g Mørk Sjokolade til dypping.

SLIK GJØR DU

Det første du gjør er å ta smøret ut kjøleskapet og la det romtempere seg mens du lager resten.

Vei opp Karve, Stjerneanis, Nellik, Fenikkel og Salt. Ha det i fløten som varmes opp til kokepunktet. Rør kontinuerlig. La dette trekke i minst 10 min. Sil av krydderet.

Koking copy

Nå skal du ha glukosen i fløteblandingen som igjen varmes opp til rundt 60 grader. Ha deretter i sjokoladepelletsen og rør til en jevn blanding. Hell så over akevitten og rør godt – uten å vispe luft inn. Ha i den smeltede sjokoladen og så det romtempererte smøret og rør videre(det er nå du er glad du tok ut smøret så tidlig). Ganasjen skal være helt jevn og blank når den er ferdig. Sett til kjøling i en bolle i minst 3 timer.

Resultat

(oppskrift, tekst og bilder er hentet fra cielo.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *