Karamellpudding

Den perfekte dessert til jula ?

KARAMELLPUDDING

Delicious creme caramel dessert

Du trenger:

2 dl sukker
1 Cemo Vaniljestang
3 dl kremfløte
6 dl helmelk
5 ss sukker
8 egg


1. Sett stekeovnen på 100 grader. Finn fram en brødform/ildfast form, eventuelt flere små.

2. Start med karamelliseringen. Smelt 2 dl sukker i en tykkbunnet kjele/stekepanne på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg. Hell den flytende karamellen over i en brødform/ildfast form. La hele bunnen bli dekt av karamellen.

TIPS: Sparer du litt av den flytende karamellen kan du umiddelbart helle den utover et bakepapir og forme figurer til dekor. (Vær rask, karamellen stivner fort).

3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen.

4. Pisk eggene lett sammen i en bolle. Når melk- og fløteblandingen er romtemperert, heller du eggene oppi og rører det sammen. Sil det så over i stekeformen.

5. Sett formen i en langpanne og hell i varmt vann til det dekker 1/3 av langpannen. Stek karamellpuddingen på midterste rille i ca 2 timer til den er stiv. Ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 ½ time. Avkjøles i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet til dagen etter. Server karamellpuddingen med karamellkrem, kanelsukker og den stivned karamelldekoren. Karamellpuddingen kan hvelves på fat eller serveres i skåler.

KARAMELLKREM

Du trenger:

3 dl kremfløte
1 dl Cemo Kaffesirup karamell
Cemo Kanelsukker
1 ts Cemo Ekte Vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

Pisk Ekte Vaniljesukker og kremfløten stiv. Bland forsiktig i karamellsirupen. Serveres sammen med karamellpudding og kanelsukker. Kan også serveres til brownies friske bær. Nydelig.

(oppskrift er hentet fra cemo.no)

nyttihus.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *