Lyst til å prøve noe spennende til helgen?

SPINAT RAVIOLI

MED BLÅMUGGOST OG POSJERT VAKTELEGG

spinat pasta

PASTA DEIG
2 HELE EGG
2 EGGEPLOMMER
250 G FINMALT HVETEMEL
4 KOPPER SPINAT

FYLL
250 G RICOTTA
250 G FRISK SPINAT
50 G PARMESAN, REVET
1 STK EGGEPLOMME
2 FEDD HVITLØK, FINHAKKET
1,5 KOPPER BLANDET SOPP, FINHAKKET
1 ST MUSKAT
SALT
SORT PEPPER

TILBEHØR
8 VAKTEL EGG
BRØNNKARSE OG BLÅMUGGOST

Har du tilgang til en god food prosessor kan pasta deigen gjøres i den. Har du ikke en food prosessor, gjør som følger.

Hell melet i en bolle , og lage et hull i midten av melet.

Hell i egg og eggeplommer og spinat i gropen og rør med en gaffel til det begynner å bli en deig.

Elt deigen i ca 10 minutter eller til den er glatt og elastisk.

Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i ca 1 time.

Forbered fyllet ved å forvelle spinat i kokende vann i ett minutt.

Hell over i et dørslag og skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen.

Tilsett spinat i et rent kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.

Bland det glatt i en blender.

Stek soppen lett, la avkjøle.

Skjær spinaten fint og bland den med ricotta, eggeplomme og parmesan, hvitløk og sopp

Krydre med salt, pepper og litt muskat.

DEIGEN 

Del deigen i 4 like deler.

Kjør delene gjennom pastamaskinen bredeste innstilling.

Brett dobbelt og kjøre gjennom det igjen. Gjenta 5-6 ganger eller til deigen kjennes glatt og jevn.

Sett maskinen på den nest bredeste posisjon og kjøre gjennom deigen.

Fortsett med et smalt hakk om gangen til du har kjørt gjennom den smaleste innstillingen på maskinen, og har lange plater med pasta.

Gjenta med resten av deigen.

Lag små kuler (ca en teskje) av fyllet og legg i to rader på to plater pasta.

Legg de to gjenværende platene over fyllet. Sørg for å presse ut all luften.

Skjær med en kniv ut kvadratiske ravioli og legg til side på et melet underlag.

Kok opp rikelig med saltet vann (skal smake salt suppe).

Kok raviolien i et par minutter, eller inntil den flyter opp til overflaten.

Knekk vakteleggene hele i en bolle og hell over eddik.

La det stå å trekke i 15 minutter. Ha i isbiter og en kopp kaldt vann i en bolle.

Kok ca 1 liter vann, trekk kjelen av varmen og ha eggene og eddiken i vannet.

La eggene sakte koagulere i det varme vannet. Det tar ca 1-2 minutter.

Løft forsiktig eggene i isvannet, en om gangen.

Når eggene er kalde, løft dem over på et håndkle for å renne av vannet.

Smuldre blåmuggosten og strø det på raviolien før servering-

Serveres med posjert egg og pynt med brønnkarse!

(oppskrift er hentet fra thespicetree.se)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *