Crispy og næringsrik snacks

ROTGRØNNSAKSCHIPS

– NÆRINGSRIK «SNACK»

rot grønnsak

 

MATOLJE ELLER VEGETABILSK OLJE TEX RAPSOLJE.
500 G PASTINAKK, SELLERIROT OG RØDBETER ELLER DE ROTGRØNNSKAER DU LIKER BEST
SALTFLAK
EV. CHILIPULVER

Hell olje i en frityrkoker og la den varmes opp. Det finnes indikasjoner for hvor mye olje du heller i for chips eller pommes frites. Eller, varm oljen i en tykkbunnet stor kasserolle, regne med 7-10 desiliter olje. Hold et lokk i nærheten og slå av viften. Hvis oljen blir for varm, kan det brenne og brannen suges inn i viften. Sjekk med et steketermometer at oljen er 180-190 grader.Hvis du ikke har et steketermometer, sjekk temperaturen på oljen ved å teste en chips. Blir chipsen gyllenbrune etter et minutts tid, er det klart til å starte stekingen.

Skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver med enten ostehøvelen, en mandolin eller food prosessor. Bruk litt i gangen av skivene i frityrgryten eller kjelen, og stek chips til de er brunet, 2-3 minutter. Ikke legg for mye på en gang. Husk å steke rødbeter til sist fordi de vil farge av. Ta ut chipsen fra oljen med en hullsleiv hvis du bruker kasserolle. Legg chipsen tynt på papirhåndklær så det får renne av. Dryss over salt eller chilipulver. Hva du måtte ønske. Avkjøl. Putt i skål, og nyt 😀

(oppskriften er hentet fra thespicetree.se)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *