Å skape arbeidsplasser i dette landet er en jævlig utakknemlig jobb

 

25010157_153622148605182_3477475822313406464_n

Banker, stat og kommune skriker etter gründere. Lev drømmen, gå ut å skap, ikke nøl. Vi bor jo tross alt i rike Norge. Det ordner seg uansett.

Det er bare å søke om pengestøtte ( tar jo tross alt ”ingen ” tid å søke)
Les ironoen 😉 Er så mye papriarbeid og mennesker som sitter med dette som ALDRI har startet noe selv. Tid er penger i gründerlivet. Noe man ikke får gratis.
Og tjener du penger blir du skattet i hjel, momsen må få førsteprioritet vis ikke kommer de å tar deg. Heier på momsfrie år i oppstart. Men selvfølgelig, da er det jo så lett å utnytte.
Og ikke minst, som i min bransje. Detaljhandel. PRISKRIG!
Kundene vil jo ikke betale for en vare lenger. I hvert fall ikke fullpris. Hvordan i helvette tror dere at vi skal klare å skape arbeidsplasser uten fortjeneste? Og ja vi som starter for oss selv ønsker selvfølgelig å lykkes. Men å klare noe i dette landet blir jo uglesett. Jantelov…
Da er vi egoister, skal bare tjene penger til oss selv. Har ønsket å kunne beholde alle mine ansatte jeg, ikke måtte permitere. Bare for at man ikke vil handle eller betale det varen koster. Betaler gladelig ut lønn, ha masse å gjøre, skape og ikke minst skape flere arbeidsplasser.

Men nå er det jo også kommet dit at kundene ikke vil betale frakt heller.
GALSKAP spør du meg. Er dere klare over hva frakt koster? Noen må betale, de som kjører varene til dere skal også ha til smør på brødskiva. Vi er blitt så utrolig bortskjemte i det landet her, at vi dreper vår egen fremtid snart. Neste generasjon tror det bare er å bestille på nettet, ikke betale frakt og helst fra Kina. Wish…. Som kopierer varer noen har brukt år på å skape. Skape en arbeidsplass, en merkevare. Vi kjøper det der da, til kr.20.-
Kjenner jeg faktisk blir så provosert. Vi er blitt noen egoister som kun tenker på oss selv. Jeg vil ha, men ikke betale.
Hva med å unne andre suksess, heie på de kvinnene og mennene som prøver. Vi digger konkurssalg, da løper vi som om vi har stjålet skoa for å få tak i noe billig. Vi ler og er superfornøyde over godkjøp. Men det sitter faktisk noen der som har mistet sin jobb, sitt livsverk, sin ide. Tror dere de liker å se dere juble over billige varer? Svaret er NEI. Bare vis noen ikke skjønte det.

Jeg er for at vi snart må rette søkelyset på de som prøver, legg vekk sjalusien. For er du sjalu, er du dessverre ikke den som noen gang kommer til å åpne noe eller skape en arbeidsplass uansett.
Men det som kan hende er at hun eller han som skaper en arbeidsplass, en dag har jobb til deg, dattra di, sønnen din eller noen andre kjente og kjære. Lar de få muligheten til å tjene penger og skape seg ett familieliv. Kanskje de lærer bort noe også, for det kan jo hende noen du er glad i har en grûnderspire i magen.

Har kunnet skrevet om dette i det uendelige, fortalt hva jeg som eier av nettbutikk og butikk gjennomgår iløpet av en dag. Hvilke teite spørsmal jeg får, Og ikke minst det som til enhver tid går igjen. Når kommer denne på salg da?
Spør du om det når du kjøper deg en Big mac på Mc donalds også? Eller når du tar bussen? Nei da betaler du nok de kronene det koster.
Og Husk dette: Vi som starter en bedrift blir ikke rik over natten 😉 Da er vi heldige. Vi jobber dag og natt. Sover innimellom dårlig. Tankene om hvordan skal vi lykkes er i hodet 24-7.
Angsten for å misslykkes, få den i tryne: hva var det vi sa.
Går ikke å drive i ei bygd vøttø, mange som har prøvd før deg osv.. blablabla. Men husk da, det er faktisk litt din skyld også. Du som venter på at varene ikke koster noe, ikke kommer innom for å handle, men spør om vi kan sponse til alt mulig. Går også da gjerne ut igjen uten å se seg om. Blir sure vis vi ikke kan gi bort noe.
Har faktisk delt ut MYE penger. Gavekort for eksempel, det er veldig morro faktisk, gjerne vis det er gavekort på 150kr. Da skal de kun kjøpe noe for den summen, og takknemlige er de heller ikke. Ikke F om de skal slenge på en 50 lapp engang. HURRA! Da smiler jeg fint og ”takker” for handelen. Igjen Ironi. For god service skal vi gi, vis ikke hyles det i sosiale medier. Kunden har jo alltid rett.

Men jeg vil også gi en stor takk til alle som støtter opp, dere er verdt vær en dag å stå opp for. Dere som heier, og ønsker jeg skal få det til.
For jeg gir meg aldri. Det har jeg lært meg.
DEN SOM GIR SEG ER EN DRITT 😉 HAHA..

Så var spørsmålet:
Skal dette ut i offentligheten?
Tenker at de som føler seg truffet handler ikke hos meg uansett. De som liker lokale butikker kommer innom og gir en high five.
Og til dere som handler i nettbutikken, uten dere hadde ikke Nyttihus.no eksistert. Så TUSEN TAKK! <3

Kate 🙂

2 kommentarer til «Å skape arbeidsplasser i dette landet er en jævlig utakknemlig jobb»

 1. Jeg bor i en sjarmerende sørlandsby, med en fantastisk handelsstand som kjemper med nebb og klør for å holde liv i sentrum.
  De kjemper mot Norges største kjøpesenter og netthandel, men hver gang jeg er i butikkene deres så får jeg smilende mennesker som gjerne vil hjelpe. De yter fantastisk service og jobber hardt hver dag.
  Jeg betaler gledelig noen ekstra hundrelapper for den tjenesten for å beholde ett lokalt tilbud.
  Tenkte litt på dem når jeg leste bloggen din.
  Lykke til videre, jeg er ihvertfall kjempeglad i små nettbutikker med godt utvalg og lokale småbutikker.
  Dere fortjener alle suksess.

  Hilsen Lene

  1. Hei Lene 🙂

   Tusen takk for hyggelig melding fra deg. Setter stor pris på at du leste og ikke minst bruker de lokale butikkene. Fortsett med det. Så håper vi alle overlever denne tøffe tiden som er nå.
   Ha en super dag!
   Klem Kate

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *